DIY – Opslagstavle beklædt med stof

opslagstavler
Lav en helt personlig opslagstavle med dit yndlingsstof.
Jeg har lavet en opslagstavle til vores køkken, en til den store pige med Violetta og en til mindstepigen, som ville have Frost.

Det skal du bruge:
– Blød hobbyplade (mine er fra Jem & Fix) – velegent til tegenstifter
– hæftepistol (eller tegnestifter med fladt hoved)
– stof (fast bomuld uden stræk giver det flotteste resultat, men Frost stoffet er jersey med stræk, og det er blevet ok)
IMG_2810

Fremgangsmåde:
Skær pladen i den størrelse og form du gerne vil have (min opslagstavle i køkkenet måler 64×80 cm og pigernes måler 40×60. Pigernes skulle have form som huse, så de blev yderligere skåret til foroven)
IMG_2812

Stryg eventuelt stoffet og klip det til, så der er nok stof til at vende rundt på bagsiden af pladen.
IMG_2815

Begynd derefter at hæfte stoffet fast på pladen. Jeg starter med den ene side, tager derefter den modsatte side. Sørg for at stoffet bliver strukket ud, så der ikke kommer folder.
IMG_2817

Derefter hæfter jeg de sidste sider. Vær opmærksom på at lave hjørnerne pæne (jeg har brugt ekstra klammer for at få det pænt)
IMG_2820

Og kort tid efter har du en fin opslagstavle.
Mine er sat op på væggen med søm, som er slået igennem selve pladen. På pigernes har jeg anvendt små søm, så de næsten ikke kan ses. på opslagstavelen i køkkenet har jeg tilføjet nogle skiver for at skabe et mere råt udseende.
Jeg tror, man kan købe nogle beslag til at montere på bagsiden af pladen og dermed sætte dem på væggen uden synlige søm, men jeg ved ikke, om det holder, når de små selv sætter tegnestifter i og hiver dem ud igen?

Nedenfor er der nogle billeder af de færdige resultater.

IMG_2824

IMG_3022[1]

IMG_2822

IMG_3021[1]

Hvis du har lyst til at se flere billeder af børneværelserne, kan du se med her.

IMG_2553

IMG_2829

God fornøjelse 🙂

2Pingbacks & Trackbacks on DIY – Opslagstavle beklædt med stof

kl

Skriv en kommentar